home‎ > ‎

Josei Goshinjutsu self-defense for women

   Home   
workshops en cursussen - doorlopende cursus in 
Zelfverdediging voor vrouwen - Bujinkan Dojo Shihonobujin 
女性護身術 

Josei Goshinjutsu

Amsterdam - Leeuwarden 


Zelfverdediging voor vrouwen - Self-defense for women

Reguliere training in zelfverdediging geeft vrouwen de kans ongewenste situaties uit de weg te gaan, te leren voorkomen en wanneer nodig daar mee om te kunnen gaan.


Het simpelweg volgen van een zelfverdedigingscursus en het aanleren van enkele technieken kan in bepaalde gevallen effect hebben, maar het geeft niet een sterke basis voor zelfbescherming. Een degelijk fundament is nodig om echt weerbaar te zijn, balans te vinden in jezelf en met je omgeving om geleidelijk zelfvertrouwen op te bouwen waar je echt wat aan hebt.


In de lessen is het vermijden van gevaar en bewustwording het uitgangspunt, met fysieke bekwaming (Taijutsu) om, wanneer nodig, ook agressie te weerstaan met uiterst effectieve technieken.


De lessen worden verzorgd door Feiko Mintjes, met 47 jaar ervaring in verschillende Japanse vechtkunsten en 20 jaar in het lesgeven in het Bujinkan Budo Taijutsu. Vrouwelijke studenten van zijn reguliere trainingsgroep delen in hun eigen ervaring delen in de trainingen.


Josei Goshinjutsu maakt deel uit van het Ninpo Budo Taijutsu en dat vertaalt zich als de kunst van lichaamsbehoud of zelfbescherming (Go - Mamoru - trouw zijn aan, beschermen, behouden). Het is ook bekend als Kunoichi Goshinjutsu くノ一護身術 wanneer het eerste karakter voor vrouw opgesplitst wordt in Ku, No en Ichi.


Josei, in het algemeen vertaald als 'vrouw', kan ook begrepen worden als 'vrouwelijke stem'.


De lessen worden gegeven in de Nederlandse taal of in het Engels of Duits wanneer daar behoefte aan is.

De minimum leeftijd voor deelname is 15 jaar.

Alles wat je nodig hebt is comfortabele kleding (joggingbroek en shirt) of een witte of zwarte Gi.


Opgave vooraf, neem vrijblijvend contact op per e-mail wanneer je interesse hebt of meer informatie zou willen.


c o n t a c tRegular training in self-defense offers women the opportunity to learn to avoid, to prevent and if needed, deal with unwanted situations. 


Simply following a course in self-defense and learning a few techniques might have a positive outcome in some cases but it does not provide a steady base for self protection.


A strong foundation is needed to find balance within and with your surroundings, gradually building up more confidence. In these classes, avoiding danger and becoming aware is the main focus, beside learning the physical skills or Taijutsu to withstand aggression using effective techniques.


Instruction is given by Feiko Mintjes, with 47 years of experience in different Japanese martial arts, teaching in Bujinkan Budo Taijutsu since 20 years. Female students from his training group share their experience in training.


Josei Goshinjutsu is part of Ninpo Budo Taijutsu and it translates as the art of body preservation or self protection (Go - Mamoru - be true to, protect, preserve). It is also known as Kunoichi Goshinjutsu くノ一護身術 when splitting the first character for woman into Ku No and Ichi.


Josei, generally translated as woman, can also be understood as the 'female voice'.


The languages spoken are Dutch and/or English.

The minimum age for female participants is 15.

All you need is comfortable clothing (jogging trousers and a shirt) or a white or black Gi.


Feel free to send us an e-mail if you are interested in participation or would like to receive more information:Zelfweerbaarheid Zelfverdediging voor vrouwen - Amsterdam - Women self defense - Self-defense - Josei GoshinjutsuNinpo - Ninjutsu - Ninpo Taijutsu - Budo Taijutsu  - The Netherlands - Amsterdam  - Leeuwarden - Utrecht - Ninjutsu Training  Ninpo Taijutsu - Ninpo  -  Budo Taijutsu - Friesland -  Noord Holland - Zuid Holland - Weerbaarheidstraining Japanse Vechtkunsten - Japanese Martial Arts - Survival - Bugei - Women - Men - self protection


"Wie zeven jaar geleden tegen mij gezegd had dat ik voor mijn plezier naar een dojo zou gaan had ik vierkant uitgelachen. Haantjesgedrag, brute kracht, zwetende mannen, mij niet gezien. Na de eerste les bij Feiko was ik verkocht. Het ging om vriendschap, veiligheid, om 'open' leren. En voor mij het belangrijkst: ik kan weerbaar zijn. Dat ik fysiek niet de meerdere ben, wil niet zeggen dat ik mezelf niet kan verdedigen. Dat heeft door mijn hele leven heen een verschil gemaakt. Nu kijk ik iedere week uit naar de training".
Eva"Sinds een jaar train ik mee en ik voel me een stuk zekerder in allerlei situaties. Ik weet beter situaties te herkennen en beter in te schatten, niet alleen fysiek maar ook op gevoel. Ik heb lang nagedacht om mee te doen met de training, vanwege fysieke klachten en ook nare ervaringen, maar ben erg blij dat ik het heb gedaan. Het heeft me een stuk verder gebracht, zowel lichamelijk als emotioneel".

Noortje"Training in our dojo  gives you the opportunity to learn to defend yourself in a secure and friendly environment. It  brings me joy and a sense of self empowerment and it helps you to deal with simple situations in your daily life".
Robin


"Ik hou niet van vechten. Toch train ik al 8 jaar met veel plezier. Waarom?
De training helpt mij om in balans te zijn. Ik ben gewoon een leuker mens als ik heb getraind: ik ben vrolijker, weet beter wat ik wil, kan moeilijke situaties beter aan. Naarmate je meer traint, zie je conflictsituaties beter aankomen en dat betekent dat je er ook voor kan kiezen het uit de weg te gaan. 
 
Door samen te trainen leer je je eigen en elkaars sterke en zwakke punten kennen en kun je elkaar helpen je te ontwikkelen. En de sfeer is zo open dat dat ook gebeurt". 

Gitty


''Het vult mijn hart met energie, ik kijk er altijd erg naar uit en hoe druk ik het ook heb, voor training maak ik altijd tijd, want het is juist dat wat 'de tijd' dubbel en dwars weer terug geeft door de positieve energie die je ervan krijgt, die je dan vervolgens weer in andere dingen kunt stoppen''.

''En ook: De connectie die je maakt met de ander tijdens trainen, de non-verbale communicatie tussen beiden. Volledig open staan voor de energie van de ander en die in een vloeiende en vooral natuurlijke beweging
ontvangen en weer terug geven
''.

''Taijutsu is the highest form of healing'', daarom moedig ik (als fysiotherapeut) mensen met een lichte blessure vaak aan om juist wel te gaan trainen. Als je heel rustig meetraint breng je je lichaam weer in balans, waardoor je het een betere kans geeft om zichzelf te genezen.

Koosje

Comments